TOK GURU

TOK GURU

UNTUK MU WARGA MARGOSA

Ya Allah, Ya Rahman

Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau gelincirkan
hati-hati kami sesudah Engkau
memberi petunjuk kepada kami
dan kurniakanlah bagi kami
rahmat daripada-Mu,
Sesungguhnya Engkau amat mengurniakan.

Wahai Tuhan kami,
Berilah rahmat kepada kami dari sisi-Mu
dan sediakanlah petunjuk bagi kami
dalam urusan kami.

Wahai Tuhan kami,
Bukakanlah kebenaran di antara kami
dan kaum kami,
kerana Engkaulah sebaik-baik pembuka.

Wahai Tuhan kami,
Tolonglah akan kami di atas
menghadapi golongan-golongan
yang melakukan kerosakan.

Wahai Tuhan kami,
kepada Engkaulah kami berserah
dan kepada Engkaulah kami bertaubat
dan kepada Engkaulah tempat kembali.
Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau jadikan kami fitnah
(terpengaruh atau tunduk) bagi
orang-orang kafir
dan ampunilah bagi kami
wahai Tuhan,
sesungguhnya Engkau maha gagah lagi bijaksana.

Wahai Tuhan kami,
Berikanlah kepada kami kebaikan
di dunia dan kebaikan di akhirat
dan peliharalah kami
akan azab api Neraka.

Ya Allah, Ya Rahim
Kurniakanlah kemenangan kepada kami
demi menegakkan agamaMu
dan menebarkan keadilan
serta kebenaran

Takbir! Takbir! Takbir!UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMNO DAN JUDI

UMNO DAN JUDI

DHUA

Friday, May 15, 2009

PERIHATIN ! SIAPA DIBELAKANG MEREKA?

Menyambung tulisan saya berkaitan tindakan SMS perihatin melalui Wan Shamsudin(CW) yang mendakwa berjaya mempengaruhi Hakim agar kes tuntutan menyebelahi LEKAS.


Saya mengucapkan terima kasih kepada pembaca yang menghantarkan pandangan dan cadangan berkaitan implikasi undang-undang berkaitan SMS tersebut.


Untuk warga Taman Bukit Margosa akhir terbukti pengkianatan kumpulan Perihatin ke atas kita apabila borang tandatangan yang dikumpulkan oleh mereka bagi cadangan susur keluar dan masuk digunakan oleh LEKAS sebagai eksibit bagi afidavit mencabar injuksi yang difailkan oleh penduduk.


Kita dimaklumkan 98 penduduk Margosa dan 80 penduduk Taman Ampangan telah dipergunaan oleh wakil LEKAS Wan Shamsudin bagi maksud itu. Bagi Taman Margosa 11 penama yang telah memberi persetujuan bagi injuksi serta tuntutan saman juga turut berada dalam eksibit tersebut


Kita telah memaklumkan kepada penama tersebut dan hampir semua memaklumkan kepada saya bahawa mereka tandatangan kerana antaranya mereka ingatkan perihatin itu sama dengan jawatankusa bertindak dimana ada kesamaan bagi tuntutan susur keluar-masuk, bagi di jalan Margosa 12 borang itu ditandatangani hanya untuk menjaga ukhwah penduduk jalan Margosa 12 dan yang paling nyata mereka tidak pernah memberi kebenaran untuk borong persetujuan digunakan sebagai eksibit LEKAS.


11 penduduk margosa ada surat sokongan kepada Jawatankuasa Bertindak.


Begitu juga penduduk Taman Ampangan Fasa 3 , mereka juga menyatakan bahawa penduduk hanya turunkan tandatangan sokongan susur keluar dan tidak pernah dimaklum oleh wakil Lekas iaitu Wan Shamsudin, Wahid Naton dan Norazam sewaktu pertemuan mereka dulu untuk menentang Injuksi penduduk Margosa. Ianya masalah penduduk Margosa dan penduduk Taman Ampangan Fasa 3 tiada hak campurtangan.
Kini Wan Shamsudin melalak keseluruh taman memaklumkan kepada penduduk bahawa LEKAS akan menyaman setiap individu kerana kelewatan projek serta terpaksa membayar yuran guaman bagi menentang injuksi serta saman penduduk
Inilah kebodohan yang ada kepada Wan Samsudin. Dia lupa Kes injuksi kita pada 10hb. Jun 2009 dan kerja-kerja tergendala sejak 2007 adalah kerana kerana banjir pertama dan keluarnya SWO oleh Menteri Besar Negeri Sembilan.
Sebagai wakil LEKAS sepatutnya dia memberi nasihat agar LEKAS saman MBNS bukan penduduk. Apa punyanya nasihat daaaaaaaaaaaa. Macam cerita P.Ramlee daaaa. Penasihat 25%. Ada masukkkkkkkkkkkk.
Kita dikhabarkan macam-macam janji ditaburkan kepada unit ketua yang beliau lantik serta penduduk. Saya tak akan buat tuduhan tetapi terus mencari kebenaran. Mungkinkah ada penduduk yang akan dilantik kedalam kelambu LEKAS atau kerja-kerja lanskap lebuhraya jadi milik penduduk Margosa. Kalau benar tahniah lah saya akan terus mencari kebenaran khabar-khabar ini. Harapkan ianya bukan fitnah.
MENGAPA WAN SAMSUDIN(CW) INI MENJADI PENCACAI LEKAS? SEHARUSNYA PENDUDUK KENA BERTANYA KEPADA CW.
Jawatankuasa sedang mengumpulkan maklumat untuk jika dibawa CW kepada mahkamah
Bersambung..........................No comments: