TOK GURU

TOK GURU

UNTUK MU WARGA MARGOSA

Ya Allah, Ya Rahman

Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau gelincirkan
hati-hati kami sesudah Engkau
memberi petunjuk kepada kami
dan kurniakanlah bagi kami
rahmat daripada-Mu,
Sesungguhnya Engkau amat mengurniakan.

Wahai Tuhan kami,
Berilah rahmat kepada kami dari sisi-Mu
dan sediakanlah petunjuk bagi kami
dalam urusan kami.

Wahai Tuhan kami,
Bukakanlah kebenaran di antara kami
dan kaum kami,
kerana Engkaulah sebaik-baik pembuka.

Wahai Tuhan kami,
Tolonglah akan kami di atas
menghadapi golongan-golongan
yang melakukan kerosakan.

Wahai Tuhan kami,
kepada Engkaulah kami berserah
dan kepada Engkaulah kami bertaubat
dan kepada Engkaulah tempat kembali.
Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau jadikan kami fitnah
(terpengaruh atau tunduk) bagi
orang-orang kafir
dan ampunilah bagi kami
wahai Tuhan,
sesungguhnya Engkau maha gagah lagi bijaksana.

Wahai Tuhan kami,
Berikanlah kepada kami kebaikan
di dunia dan kebaikan di akhirat
dan peliharalah kami
akan azab api Neraka.

Ya Allah, Ya Rahim
Kurniakanlah kemenangan kepada kami
demi menegakkan agamaMu
dan menebarkan keadilan
serta kebenaran

Takbir! Takbir! Takbir!UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMNO DAN JUDI

UMNO DAN JUDI

DHUA

Wednesday, July 29, 2009

SETAPAK LAGI KEMARAAN PR KE PUTRAJAYA


Tahniah kita ucapankan atas inisiatif Pemuda PAS dalam mengujudkan MAMPAT yang merupakan kesinambungan dari penubuhan senarai jawatankuasa ahli parlimen PR mengikut kementerianSeperti tulisan saya sebelum ini perjalanan ke Putrajaya bermula senarai nama MP Pakatan Rakyat mengikut kementerian yang di keluarkan oleh Majlis Pimpinan PR memang telah lama ditunggu oleh penyokong PR. Ianya mengambarkan bertapa seriusnya kita untuk mengambil alih kepimpinan negara pada PRU ke 13.

Kemunculan senarai ini merunsingkan BN bila kita lihat kenyataan Najib memperkecilkan kewujudan nama ini mampu mengganggu tugas menteri BN.

Biarkan apa saja yang ingin dinyatakan oleh pemimpin BN, memperlekehkan usaha ini,kita yakin ianya perlu dansesuai sebagai "kerajaan menunggu" dan sebagai latihan awal kepada MP Pakatan Rakyat.
Dengan penubuhan MAMPAT ini ianya akan melicin serta meningkatkan gerakkerja bersama oleh seluruh partai di dalam PR.

Semua ini tidak akan berjaya selagi konsep ini tidak dilebarkan secara rasmi keperingkat Majlis Muafakat Peringkat DUN dan kampung. Setakat ini kita melihat ada majlis muafakat secara tidak resmi bagi peringkat negeri sahaja. Cadangan pembentukan Majlis muafakat pernah saya suarakan kepada PJ NS tapi tidak mendapat sambutan. Sepatutnya jika kita lihat di Parlimen Seremban sudah lama diwujudkan majlis muafakat peringkat DUN dan lagi baik jika majlis ini dibuat bagi peringkat kampung.

Kami di Kampung Bukit Temiang walaupun belum begitu menonjol aktiviti tapi setiap kali kami membuat kain rentang ucapan sambutan bulan ramadhan serta raya kami meletakan ucapan dari Pas cawangan Temiang serta Majlis bersama PR DUN Temiang.

Penubuhan ini amat penting kerana jawatankuasa ini akan menjadi saluran utama maklumat akar umbi yang akan digunakan apabila kita mengambil alih kerajaan pada PRU 13.

Bagi jawatankuasa muafakat peringkat DUN atau kampung harus dipikulkan tugas mengenalpasti masyarakat serta organisasi yang terdapat di dalam kampung seperti Jawatankuasa Surau, Masjid, JKKK, Tadika , Khairat Kematian dan lain. Ianya penting kerana inilah pertubuhan awal yang perlu kita ambil alih apabila pertukaran kerajaan nanti. Ianya tidak menjadi masalah jika telah sedia ada ahli PR di dalam jawatankuasa tersebut.

Mengabaikan keperluan ini akan akibatkan ketegangan peringkat akar umbi seperti apa yang terjadi di 5 kerajaan negeri yang kita ambil alih di PRU 12. Kita contohnya tidak ingin melihat serta mendengar tindakan bodoh dan tidak bertamadun ahli UMNO di negeri tersebut sehingga ketahap mengkunci balai raya , kelas tadika, buang fail dan sebagainya berulang semula selepas PRU 13.

Kita juga tidak ingin melihat keresahan rakyat yang menimbulkan ketidakstabilan umpama dunia akan kiamat bila kita ambil alih kerajaan akibat hasutan orang UMNO.

No comments: