TOK GURU

TOK GURU

UNTUK MU WARGA MARGOSA

Ya Allah, Ya Rahman

Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau gelincirkan
hati-hati kami sesudah Engkau
memberi petunjuk kepada kami
dan kurniakanlah bagi kami
rahmat daripada-Mu,
Sesungguhnya Engkau amat mengurniakan.

Wahai Tuhan kami,
Berilah rahmat kepada kami dari sisi-Mu
dan sediakanlah petunjuk bagi kami
dalam urusan kami.

Wahai Tuhan kami,
Bukakanlah kebenaran di antara kami
dan kaum kami,
kerana Engkaulah sebaik-baik pembuka.

Wahai Tuhan kami,
Tolonglah akan kami di atas
menghadapi golongan-golongan
yang melakukan kerosakan.

Wahai Tuhan kami,
kepada Engkaulah kami berserah
dan kepada Engkaulah kami bertaubat
dan kepada Engkaulah tempat kembali.
Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau jadikan kami fitnah
(terpengaruh atau tunduk) bagi
orang-orang kafir
dan ampunilah bagi kami
wahai Tuhan,
sesungguhnya Engkau maha gagah lagi bijaksana.

Wahai Tuhan kami,
Berikanlah kepada kami kebaikan
di dunia dan kebaikan di akhirat
dan peliharalah kami
akan azab api Neraka.

Ya Allah, Ya Rahim
Kurniakanlah kemenangan kepada kami
demi menegakkan agamaMu
dan menebarkan keadilan
serta kebenaran

Takbir! Takbir! Takbir!UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMNO DAN JUDI

UMNO DAN JUDI

DHUA

Tuesday, February 2, 2010

USTAZ MANA PULAK BUAT HAL NIE? KETUA PEMUDA PAS SEREMBAN BUAT APE NI....?


Tak sempat nak beri komen artikel dah dipadam. Apa masalah ustaz nie. Dia dari cawangan sikamat kau dah. Kau nak tinggalkan jemaah tak perlu nak komen pasal PAS.

Inilah antara mereka yang gugur dalam perjuangan.

Rupa-rupanya kisah pengalaman saya dalam PAS yang di siarkan baru-baru ini mendapat respon dari seorang pembaca. Beliau menghubungi saya melalui SMS meminta saya memadamkan nama-nama sahabat yang terlibat dalam PAS Negeri Sembilan sekitar penghujung tahun 90-an. Sebabnya sebahagian daripada mereka adalah kakitangan kerajaan. Takut mendatangkan masaalah dalam kerjaya mereka.
Justeru, rencana tersebut telah pun saya padam dalam blog saya. Cuma ada beberapa perenggan terakhir yang telah saya edit dan ingin dipaparkan semula.Demikianlah tulisan saya..,

Tulisan beliau telah mendapat respon dari Lobai Kampung.

Saya sangat terkesan dengan kata-kata Saidina Umar Al-Khattab yang menyebut : Kita adalah kaum yang dimuliakan Allah dengan Islam sekiranya kita mencari kemuliaan selain apa yang telah dimuliakan Allah kita akan dihina oleh Allah ” Islam dalam konteks yang dimaksudkan tidak hanya merujuk kepada keyakinan dan amalan bahkan yang dituntut adalah memperjuangkannya. Iktibar dari peristiwa hijrah mengajar kita Islam mesti berkuasa dan tidak selamanya dikuasai. Negara Islam Madinah yang didirikan oleh Nabi setelah menanam keyakinan dan amalan dalam diri setiap mukmin. Jiwa yang subur dengan iman dan amal inilah yang berjuang menegakkan Madinah. Mereka memahami tuntutan Islam tidak hanya dengan solat, puasa, zakat dan haji bahkan tuntutan jihad menjadi sebahagian kehidupan dan mati syahid menjadi idaman.


Kau cakap dengan ustaz nie nak keluar keluarlah tetapi jangan jadikan dia sebagai peluru UMNO Kita dah nak memerintah dah ,nie nyamok-nyamok menganggu lah.

Ni otak same je dengan YB Kulim. Yang pasti YB Kulim nie lulusan sekular sedang kan beliau dengan title ustaz sudah pasti lulusan agama .Nie semua pasal sama dengan rakan beliau yang beliau sebut meninggalkan perjuangan kerana periok nasi. Agaknya surau yang beliau mengajar kebanyakannya dikuasai UMNO. Takut hilang punca pendapatan kot.

Nampak pada gaya bahasa macam nak join Usop Misai je atau Si Fuad kot. Kau kena maklumkan kepada ahli PAS yang mengikut kuliah beliau supaya pindahlah cari kelas agama lain. Nielah bahananya bila menyisihkan diri dari jemaah. Lebih-lebih lagi bila PAS Seremban tergantung dan ahli bertempiaran membuat hal masing-masing. TakanBadan Perhubungan PAS NS tutup mata je. gunakan jawatan kau maklumkanTunggukan penyelesai nampaknya makin jauh. Jadi kau sebagai Ketua Pemuda PAS Seremban kepada Badan Perhubungan PAS NS serta Jabatan Pilihanraya PAS Pusat serta JK PAS Pusat kita gerakan UPU Sikamat dan Ampangan Apa macam boleh bro. Takut kot . Lu calun PAS Dun Ampangan berani?

No comments: