TOK GURU

TOK GURU

UNTUK MU WARGA MARGOSA

Ya Allah, Ya Rahman

Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau gelincirkan
hati-hati kami sesudah Engkau
memberi petunjuk kepada kami
dan kurniakanlah bagi kami
rahmat daripada-Mu,
Sesungguhnya Engkau amat mengurniakan.

Wahai Tuhan kami,
Berilah rahmat kepada kami dari sisi-Mu
dan sediakanlah petunjuk bagi kami
dalam urusan kami.

Wahai Tuhan kami,
Bukakanlah kebenaran di antara kami
dan kaum kami,
kerana Engkaulah sebaik-baik pembuka.

Wahai Tuhan kami,
Tolonglah akan kami di atas
menghadapi golongan-golongan
yang melakukan kerosakan.

Wahai Tuhan kami,
kepada Engkaulah kami berserah
dan kepada Engkaulah kami bertaubat
dan kepada Engkaulah tempat kembali.
Wahai Tuhan kami,
Janganlah Engkau jadikan kami fitnah
(terpengaruh atau tunduk) bagi
orang-orang kafir
dan ampunilah bagi kami
wahai Tuhan,
sesungguhnya Engkau maha gagah lagi bijaksana.

Wahai Tuhan kami,
Berikanlah kepada kami kebaikan
di dunia dan kebaikan di akhirat
dan peliharalah kami
akan azab api Neraka.

Ya Allah, Ya Rahim
Kurniakanlah kemenangan kepada kami
demi menegakkan agamaMu
dan menebarkan keadilan
serta kebenaran

Takbir! Takbir! Takbir!UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMPAMA YAHUDI DIBUMI MARGOSA

UMNO DAN JUDI

UMNO DAN JUDI

DHUA

Wednesday, June 23, 2010

SELAMAT TINGGAL SRS TAMAN BUKIT MARGOSA - 1

Memulakan artikel dari seorang sahabat di facebook,

"Makan harta yang haram menyebabkan ekses berbahaya bagi kehidupan seorang muslim. Ekses paling ringan adalah hati kita menjadi keras, sulit untuk menerima nasehat dan peringatan, tidak ambil peduli dengan peringatan, ancaman ataupun kabar gembira. Karena telah muncul jarak antara hati dan akal, akal mengetahui sesuatu namun hati tak merasa. Akal ingin tunduk dan patuh, mamun hati tak bisa lembut untuk mengikutinya. Sangat tidak mungkin akal menjadi penguasa tunggal dalam prilaku kita, sementara hati yang sejatinya menjadi pengendali utama bagi setiap perasaan dan keinginan yang ada dalam diri kita. "

Lama tak menulis berkaitan dengan isu Lebuhraya LEKAS melalui Taman Bukit Margosa. Ianya disebabkan kita sedang menyiapkan lapuran teknikal dengan firma jurutera yang kita lantik serta khidmat Profesor Pakar dari Universiti Malaya.

Dalam masa mendiamkan diri dan tidak melayan provokasi kumpulan perihatin serta segelintir penduduk Taman Ampangan Fasa 3 dengan menggelarkan diri mereka Pinang Sebatang dalam surat layang yang dicampakan ke surau Taman Bukit Margosa, saya menerima banyak pertanyaan, tuduhan dan berbagai lagi melalui panggil telefon, SMS, Email dan berjumpa terus dengan saya bertanyakan perkembangan kes mahkamah.

Wan Samsu


Jangkamasa itu juga saya menerima 2 versi SMS dari sahabat yang dihantar oleh Wan Samsu iaitu :

1) “ Salam. Keputusan Mahkamah hari ini bagaimana? Apa yang Plantif2 dapat?Tuntutan? Kini terpaksa tanggung kos guaman ,defenden2 pula. Minggu depan besar kemungkinan semua Jawatankuasa Bertindak Lebuhraya Margosa akan disaman tuntutan gantirugi olih Lekas dan IJM. Saya amat yakin Jawatankuasa Berind ak banyak duit,tentu tak ada masaala.Syukur Alhamdullilah Allah SWT telah menunjukan SIAPA yg BENAR

2) Lekas dan IJM berjaya di ’strike out’ sebagai defenden dgn kos d tanggung olih plantif2. Kesian PY dankuncu2nya terpaksa kena bayar kos. Itu belumn tuntutan gantirugi lagi. Minggu depan besar kemungkinan Lekas/IJM akan saman tuntutan tehadap AJK Jawatankuasa Bertindak Lebuhraya Margosa..Syukur alhamdullilah


Kalaulah menang itu digambarkan mereka yang benar, maka Israel yang senantiasa menang boleh kita kata mereka golongan yang benar.

Memikir mereka ,Wan Samsu, Pinang Sebata ng dan Perihatin saya teringat akan satu dialog antara salah seorang imam yang empat bersama anak muridnya iaitu :

” Aku kalah bila berhujah dengan orang jahil tetapi senantiasa menang bila berhujah dengan orang yang alim”

Jadi kita malas melayan jenis orang seperti a pa yang dimaksudkan dalam dialog di atas .

Cuma kita bertanya mengapa mereka bergembira bila penduduk yang menentang kezaliman kalah.(walaupun belum selesai sepenuhnya tuntutan kita). Mungkinkah seperti dikhabar ada yang mendapat imbuhan bila kes penduduk kalah.

Kita hanya mengingatkan kepada mereka jika benar seperi yang dikhabar serta menjadi barua LEKAS/IJM bersedialah berhadapan dengan doa orang yang dizalimi. Itu pasti janji ALLAh kepada umatnya yang dizalimi..SRS TAMAN BUKIT MARGOSA

Wahid

Sesungguh kehendak Wan Samsu dan Wahid yang beriya-iya berjumpa dengan JPNIN agar membubarkan KRT sedikit berjaya. Kerana apa yang mereka geramkan adalah seperti kehendak kumpulan perihatin menyi ngkirkan saya. Ya mereka berjaya.?????????

Hari ini saya maklumkan apabila mereka gagal menghantar senarai nama dari kumpulan perihatin bagi meneraju KRT seperti yang diminta oleh JPNIN, senarai 20 orang yang dihantar oleh AJK lama diluluskan dengan satu nama ditolak kerana tidak mendapat kelulusan orang politik. Siapa lagi kalau bukan Tok Mat.

Antara alasannya kerana Pengerusi SRS mesti tidak punya rekod dibalai Polis. Saya tiada rekod jenayah tetapi nama banyak kerana ada berpuluh repot polis yang saya buat yang tidak selesai lagi . Terutama saman fitnah terhadap Wan Samsu, Wahid dan kumpulan Perihatin.. Tergugurlah saya selaku Pengerusi SRS.


Persoalan berjaya ke mereka menfitnah saya? Sebenarnya tidak kerana saya sudah acapkali menawarkan diri untuk meletakan jawatan tetapi tidak di terima oleh AJK dan rakan lain. Kerap saya nyatakan bagilah peluang untuk saya menyumbangkan bakti saya kepada parti sokongan saya yang telah lama saya idamkan sejak tamat belajar di universiti.baca disini

Satu masa saya pernah luahkan kenginan untuk meletakan jawatan dan serahkan tugas ini kepada Idris kepada Wahid, namun ditentang oleh Wahid dengan kata-kata "Kalau berikan jawatan ini kepada puak tu hancur jadi taman kita. Malang kita beliau pula beriya-iya berkerjasama dengan puak tersebut.

Dari Taman WIFI Kota Bahru
12Hb Jun 2010
Jam 8.00 Malam

bersambung........................

No comments: